Senarai Blog Saya

Tempahan Produk Premium Beautiful

Name:
No Kad Pengenalan
Email Address:
Alamat
Poskod
Bandar
Negeri
No Telefon
Sila pilih produk yang ingin di beli Long Girdle
Long Bra
Waist Nipper (bengkung)
1 Set Girdle, Bra & Bengkung
Lain-lain produk Hai-o Marketing (seperti maharani)
Ukuran 1 puncak payudara (cm)
Ukuran 2 bawah payudara (cm)
Ukuran 3 pinggang di pusat (cm)
Ukuran 4 pinggul tertinggi (cm)
Cara Bayaran
AKUJANJI PEMBELI Saya dengan ini mengaku segala keterangan yang diberikan adalah benar. Pihak tuan berhak untuk membatalkan perjanjian sekiranya didapati sebarang kenyataan yang tidak tepat

*Segala maklumat anda adalah sulit. Pihak kami tidak akan memberi atau menjual maklumat kepada sesiapa.


Create a web form here

Satu-satunya e-book percuma. KLIK PADA GAMBAR

Pengikut

Halaman

Ahad, Ogos 17, 2014

Sayangi diri kita dengan gunakan Bio Seleza

Assalamualaikum hari ni saya nak share tentang bio seleza. hai o ada keluarkan produk baru bio seleza. saya ambil keputusan nak cuba bio seleza hai o. untuk permulaan saya hanya beli panti sebab saya dah setahun tak datang bulan. dengan izin Allah, esoknya masuk panti ke 3, saya period selepas setahun tak period. Alhamdulillah syukur pada Allah. teruja sangat saya bila period datang. ni pengakuan ikhlas dari saya. sebelum ni saya pernah disahkan endometreosis. jadi saya sangat berjaga2 supaya penyakit lama tak berulang. hubungi saya untuk pertanyaan lanjut. julia 0193535677

Jumaat, November 01, 2013

Testimoni Sabun ketiak @ Marine Essence


PERTANYAAN DAN PEMBELIAN MAMA INSYIRAH 011-12299021

Ahad, September 22, 2013

Sabun Marine Essence A.k.a Sabun Ketiak



Lagi testimoni sabun ketiak....customer repeat order sebab katanya ketiak dan pelipat lain yang gelap dah cerah...
hubungi saya untuk dapatkan hg istimewa

Sabtu, Julai 13, 2013

TESTIMONI SABUN MARINE ESSENCE AKA SABUN KETIAK

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Harap sahabat2 sihat hendaknya...saya nak share tentang sabun ketiak ni....ujung bln 5 yang lepas anak saya kena chickenpox....hari kedua anak saya sakit, saya share gambar anak kat fb. pastu ada kawan msg saya dan syorkan guna sabun ni..katanya guna sabun ni nnti cepat kering. saya pun setuju la dan beli sekotak sabun ketiak ni.mmg betul bagai dikata, bengkak2 air chickenpox kat badan anak saya cepat bertukar warna gelap dan menandakan kecut la.....saya teruskan guna sabun tu sehinggalah anak saya baik dari demam. ler ni bukan sahaja anakyang guna...mama n papa pun guna jugak...sabun ni serbaguna. boleh guna utk badan dan muka...muka rasa lembut je lepas guna...dekat kepala jer lum guna lagi..tapi ada jugak baca testimoni yang gunakan utk kepala...kulit kepala bersih dan rambut senang diurus dan nampak sihat....

Rumusan khas Anti-Oksidan dan minyak asli
-Garam buluh
-Pheno-SFE (Ekstrak Teh Pu-erh)
-Ekstrak Liquorice
-Minyak Tea Tree
-Vitamin E
-Aloe Vera



HUBUNGI SAYA UNTUK PERTANYAAN DAPATKAN HARGA PROMOSI 011-12299021.

PROMOSI BULAN JULAI DAN PELANCARAN PRODUK BARU HAI O MARKETING....WOW BESTNYA



CEPAT HUBUNGI SAYA UNTUK MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT...011-12299021

SEMINAR KE SEBERANG LAUT GOLD COAST

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.... Selamat berpuasa bagi sahabat2 yang muslim....anda mesti teruja kan bila nengok poster ni...sape tak suka g cuti2 kat GOLD COAST AUSTRALIA.....mmg semua org impikan nak g melancong..kalau nak tahu caranya...hubungi saya ye....saya akan bagitau caranya...011-12299021

BIO EVER

Bio~Ever Nano Cream menggunakan sistem bio-teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano seperti Pegaga (Centella Asiatica), Wild Yam (Dioscorea Villosa) dan Kacang Soya (Glycine Soja) secara terus ke dalam darah melalui penggunaan luaran pada kulit. Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan. Pegaga menggalakkan penyembuhan luka dan merangsang sintesis kolagen. Wild Yam dan Kacang Soya pula mengandungi rumusan yang boleh mengaktifkan hormon tumbuh-tumbuhan yang mirip dengan aktiviti hormon badan.

Bagaimanakah Bio~Ever Nano Cream mempengaruhi badan kita?
Kacang soya dalam Bio~Ever Nano Cream mengandungi zat-zat semula jadi dan bahan-bahan antioksidan yang serupa dengan hormon wanita yang amat berkesan dalam mengatasi proses penuaan. Diosgenin yang terdapat dalam Bio~Ever Nano Cream pula dapat mengaktifkan hormon-hormon badan seperti progesteron, testosteron, kortisol dan sebagainya. Hormon-hormon ini dapat menyelaraskan sistem badan termasuklah fungsi metabolisme dan sistem saraf, di samping melambatkan penuaan organ-organ badan dan memelihara fungsi fisiologi badan. Selain itu, rumusan yang terkandung dalam Wild Yam (Dioscorea Villosa) dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari dan testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain dan membolehkan kelenjar-kelenjar ini berfungsi secara lancar, seterusnya menggalakkan sistem hormon berfungsi dengan baik dan memperoleh badan yang sihat.

Bagaimanakah tahap penyerapan Bio~Ever Nano Cream?
Masa penyerapan adalah kira-kira 2-3 minit bagi selepas haid berhenti sehingga 7 hari sebelum bermulanya haid yang seterusnya. Selepas ini, masa penyerapan akan dipercepatkan di mana ia hanya memerlukan 15 saat. Tahap penyerapan yang lebih cepat ini menunjukkan badan manusia mempunyai lebih banyak hormon untuk diagihkan ke setiap kelenjar endokrin. Biasanya, Bio~Ever Nano Cream diserap dengan lebih cepat dalam tempoh 7 hari sebelum bermulanya haid.

Apakah cara penggunaan Bio~Ever Nano Cream?
1) PERINGKAT AWAL
Cuba pada kulit dengan kuantiti yang sedikit, perhatikan sama ada berlakunya keadaan alergi. Sekiranya tiada, anda dicadangkan untuk menghabiskan sebotol dalam masa 6 hari. Untuk mendapatkan kesan yang optimum dalam masa yang singkat. Namun sekiranya berlaku alergi, anda dinasihatkan untuk menggunakannya pada waktu pagi dan malam. Anda juga diingatkan untuk meminum air yang banyak, banyak bersenam dan mendapat rehat yang cukup.

2) TEMPOH PENJAGAAN
Ia bergantung pada keadaan individu sama ada untuk meningkatkan atau mengurangkan penggunaan Bio~Ever Nano Cream. Anda dicadangkan untuk menggunakannya setiap hari pada waktu pagi dan malam. Ia sesuai untuk kegunaan jangka panjang dan tidak akan menyebabkan ketidakselesaan.

Mengapakah kesan Bio~Ever Nano Cream lebih baik daripada ubat-ubatan lain sedangkan ia hanya disapu pada kulit? Adakah ia ubat?
Bio~Ever Nano Cream bukan ubat dan ia tidak mengandungi sebarang unsur ubat-ubatan. Ia menggunakan teknologi penyerapan di mana aloe vera digunakan untuk melembutkan keratin dan membuka liang-liang roma. Minyak kacang soya iaitu liposom yang mengandungi unsur-unsur diosgenin akan dihantar ke bahagian kulit diikuti dengan kitaran mikrovaskular yang akan menyelaraskan fungsi-fungsi badan. Maka, penggunaan Bio~Ever Nano Cream membawa kesan yang lebih baik di mana cara penggunaannya adalah berbeza dengan ubat-ubatan lain.

Adakah Bio~Ever Nano Cream merupakan ubat?
Tidak. Kandungan utama Bio~Ever Nano Cream ialah kacang soya dan wild yam (Dioscorea Villosa) serta Vitamin E, pegaga (Centella Asiatica) dan aloe vera di mana kesemuanya terdiri daripada komponen makanan. Dioscorea Villosa ialah herba tradisional bergred tinggi yang boleh diaplikasi secara luaran. Bio~Ever Nano Cream yang dihasilkan dengan menggunakan rumusan aktif melalui teknologi tinggi ini memudahkan penggunaannya. Selain itu, ia merupakan produk penjagaan kulit yang dapat menyelaraskan fungsi fisiologi badan, namun ia bukanlah ubat.

Adakah Bio~Ever Nano Cream harus digunakan secara berterusan? Sekiranya penggunaan dihentikan, adakah ia akan mengakibatkan keadaan kulit dan fungsi badan menjadi lebih teruk?
Bio~Ever Nano Cream kaya dengan hormon semula jadi yang bersifat tumbuh-tumbuhan. Bagi mereka yang mengalami masalah ketidakseimbangan hormon, proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Penggunaan Bio~Ever Nano Cream dapat membantu menyelaraskan sistem endokrin badan, mencegah dan melambatkan proses penuaan. Penuaan merupakan satu proses yang berlaku bersama-sama dengan usia kita. Berikutan dengan peningkatan usia, proses penuaan berlaku dengan lebih cepat menyebabkan fungsi badan semakin lemah. Oleh itu, penggunaan Bio~Ever Nano Cream secara berterusan dapat memulihkan fungsi badan secara perlahan-lahan dan memelihara badan supaya berada dalam keadaan yang paling optimal.

Adakah penggunaan Bio~Ever Nano Cream akan menyebabkan badan terlalu bergantung kepada produk?
Tidak. Bio~Ever Nano Cream tidak akan menggantikan fungsi dalam sistem endokrin dan organ-organ badan. Ia menjaga keseimbangan kelenjar endokrin, membenarkan kelenjar dan organ badan mempunyai hormon yang mencukupi dan seterusnya memulihkan kesihatan badan seseorang. Fungsi Bio~Ever Nano Cream ialah menjaga kesihatan organ-organ badan, maka ia tidak akan menyebabkan masalah kebergantungan terhadap produk.

Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan semasa kedatangan haid?
Boleh. Digalakkan untuk teruskan penggunaannya walaupun berlakunya ketidakselesaan. Bio~Ever Nano Cream juga sesuai digunakan oleh kaum wanita yang telah mengalami menopaus.

Adakah penggunaan Bio~Ever Nano Cream akan mengakibatkan haid datang awal atau tertunda?
Progesteron yang semula jadi akan menyelaras keadaan fisiologi badan kembali kepada normal. Dalam penyelarasan hormon pada peringkat awal, masa kedatangan haid mungkin akan mengalami perubahan disebabkan oleh keseimbangan hormon bagi setiap individu adalah berbeza, namun ia akan kembali normal selepas itu.

Adakah ibu yang sedang menyusu sesuai menggunakan Bio~Ever Nano Cream?
Para ibu yang sedang menyusu tidak digalakkan untuk menggunakan Bio~Ever Nano Cream kerana Dioscorea Villosa akan terus diserap oleh bayi melalui susu ibu. Ini akan menyebabkan gangguan dalam sistem pencernaan kerana sistem pencernaan bayi masih belum sempurna.

Sekiranya wujud masalah seperti gatal, kemerahan, sakit kepala, kentut, lecet dan lain-lain simptom yang tidak menyenangkan, adakah ia alergi atau kesan sampingan?
Segala simptom-simptom yang timbul selepas penggunaan Bio~Ever Nano Cream bukanlah alergi ataupun kesan sampingan. Ia merupakan reaksi yang timbul semasa proses detoksifikasi badan manusia dijalankan. Gunakannya secara berterusan. Segala simptom yang tidak menyenangkan akan hilang selepas proses penyelarasan badan dijalankan (berdasarkan fizikal seseorang, kira-kira 7 hari – satu bulan).

Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan oleh kaum lelaki?
Boleh. Dioscorea Villosa dalam Bio~Ever Nano Cream merupakan ubat tradisional bergred tinggi yang sesuai digunakan oleh kedua-dua kaum lelaki dan wanita. Ia dapat ditukar kepada hormon lelaki iaitu testosteron. Dioscorea Villosa bukan sahaja dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal dan testis malah dapat meningkatkan fungsi fisiologi badan, membolehkan kaum lelaki mempunyai badan yang lebih kuat.

Bolehkah Bio~Ever Nano Cream digunakan oleh kanak-kanak?
Kanak-kanak yang belum memasuki peringkat akil baligh tidak digalakkan untuk menggunakan Bio~Ever Nano Cream. Ia sesuai digunakan oleh kanak-kanak perempuan yang telah mengalami haid pertama serta kanak-kanak lelaki yang telah mempunyai perubahan seksual dan suara yang jelas.


KEBERKESANAN

  • Kaya dengan antioksidan dan anti-penuaan.
  • Kaya dengan diosgenin yang boleh mengaktifkan hormon, membantu menggalakkan kadar metabolisme dan menyelaraskan sistem saraf.
  • Memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari dan testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain.
  • Meningkatkan daya stamina dan tenaga

 Sapu dan urut pada bahagian-bahagian yang tertentu sehingga diserap sepenuhnya.










CEPAT HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN HARGA PROMOSI...011-12299021

BB PLUS

APA TU BB PLUS?

Jom kita kenal apa itu bb plus


Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih   - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
UNTUK MENDAPATKAN HARGA PROMOSI, HUBUNGI SAYA 011-12299021...CEPAT SEBELUM TERLAMBAT

Teknologi Bio Velocity - Pesakit Stroke Major pulih

Rabu, April 03, 2013

PRODUK BARU 2013

BIO VELOCITY SLEEP MATE


KELEBIHANNYA

1. Meningkatkan metabolism

2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel

3. Menggalakkan peredaran darah

4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun

5. Meningkatkan tahap medan tenaga

6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan

7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

8. Bersemangat dan bertenaga

9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi

10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal

11. Melegakan kepenatan dan kesakitan

12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik

13. Menggalakkan fungsi jantung

14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti    

Ramai yang berpuas hati menggunakan produk ni...anda pun boleh mencubanya...sebarang pertanyaan boleh hubungi saya...

Rabu, Februari 02, 2011

KHASIAT MANJAKANI



Kajian menunjukkan bahawa manjakani adalah kaya dengan tannin, asid tanik, antioksidan, vitamin (terutama vitamin A dan C), kalsium, besi, serat, protein dan karbohidrat. Selain itu ia juga mengandungi unsur-unsur seperti astringen, anti-microbial dan anti-radang. Kandungan taninnya yang tinggi menyebabkan manjakani digunakan secara meluas dalam perubatan tradisional, terutama untuk penggunaan selepas bersalin bagi mengetatkan rahim dan otot vagina yang mungkin kendur ataupun longgar akibat proses bersalin. Kajian membuktikan bahawa unsur astringen dalam manjakani dapat membantu mengencangkan otot dinding vagina dan mengembalikan keanjalan.

Berikut adalah antara kegunaan manjakani dalam pengubatan:-
Awet Muda : Antioksidan dalam manjakani boleh melambatkan proses penuaan sel.
Pencegahan Kencing Manis : Asid galik boleh mencegah kencing manis dan lelah.
Pencegahan barah payudara dan rahim : Antioksidan dalam manjakani boleh mencegah barah buah dada dan barah rahim.
Pencegahan bau yang tidak diingini : Oleh kerana manjakani bersifat astringen, ia boleh membasmi bakteria dan kuman yang mengakibatkan bau yang tidak selesa pada faraj.
Merawat otot-otot di dalam faraj : Tannin yang terdapat di dalam manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan menyebabkan faraj menjadi sempit semula.
Mengawal lendir dan lelehan faraj : Astringen juga mampu menyerap segala lendir dan lelehan pada faraj yang boleh menyebabkan bau yang tidak selesa.
Membersihkan lelehan haid dan nifas : Astringen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.
Mengecutkan semula tisu-tisu : Astringen juga mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.
Menegangkan dan mencantikkan kulit : Astringen dalam manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.
Mata yang sihat : Astringen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.
Rawatan payudara : Oleh kerana manjakani mempunyai sifat-sifat menegangkan kembali otot-otot, maka amalan meminum minuman bermanjakani dapat memperbaiki payu dara yang telah hilang kekenyalannya.
Gigi dan tulang : Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.
Mulut : Astringen dalam manjakani mengekalkan kebersihan mulut.
Kulit kering dan berminyak : Astringen juga dapat mengawal kulit kering dan berminyak.
Perawatan kronik ulser : Amalan meminum minuman manjakani juga boleh merawat kronik ulser.
Pelbagai khasiat makanan : Disebabkan manjakani mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh memupuk kesihatan.

dipetik dari Mingguan Wanita 1 Mac 2004

Isnin, Januari 31, 2011

Tanda Hitam Diperut Semakin Pudar

Tanda stretch mark atau tanda hitam diperut sering mengganggu wanita selepas bersalin. tanda hitam ini merunsingkan kita sebab sebelum ni perut kita ok jer. Terbukti testimoni dari seorang sahabat yang menggunakannya tidak sampai sebulan pun dah nampak kesannya. kesan hitam diperut semakin PUDAR. untuk kesan yang baik, amalkan pemakaian secara berterusan...sedangkan kita makan ubat pun ada waktunya dan kena makan ikut jadualnya..macam tu jugak pakai pb ni....:)

Ahad, Oktober 24, 2010

NAK REPAIR KORSET? TAPI TAK TAHU MACAMANA





BERITA BAIK BUAT SAHABAT2 YANG NAK REPAIR KORSET PREMIUM BEAUTIFUL
Ada yang tertanya2 kemana arah tuju dan bagaimana nak dihantar utk repair bagi set yang bermasalah seperti tercabut cangkuk.
walaupun bukan ahli hai-o anda boleh juga hantar sendiri korset kepada ibu pejabat Hai-o ataupun kepada stokis berdekatan anda...kat sini saya nak kongsi macamana nak anta untu baiki yer sahabat2.moga info yang saya bagi ni serba sedikit dapat membantu.

Alamatkan ke alamat ni yer sahabat2
 
Ms tan su yong

Hai-o marketing sdn bhd

Wawasan hai-o

Batu 3 ¼ jlan kapar

41400 klang selangor

03-33488588

 

Caranya sertakan wang pos 10.50 dengan buat sedikit catatan

Nama,alamat email,no tel dan ringkasan kerosakan...

Tak boleh hantar lbh 5 keping/helai

TEL DULU TAU SEBELUM HANTAR.

Jumaat, Oktober 22, 2010

Herba Maharani-Beijing TongRenTang Te Zhi Bai Wan Dapat menyelesaikan masalah wanita




HARGA HERBAL MAHARANI : RM65.00 SEKOTAK

HERBAL MAHARANI / TE ZI BAI FENG WAN

Khusus Untuk Wanita Masa Kini
Menghadapai masalah haid yang tidak teratur..
Ketidak selesaan akibat sengugut..
Mengalami penyakit keputihan..
Penurunan keinginan untuk bersama..
Untuk awet muda..
Untuk kecergasan dan stamina..
Untuk tenaga selepas bersalin / keguguran..
Inilah peluang untuk mengatasi permasalahan yang dialami selama ini...!

Wanita zaman moden ini sibuk dengan kerjaya dan keluarga, maka kurang menjaga kesihatan sendiri. Namun, sibuk tidak seharusnya dijadikan sebagai penghalang kesihatan wanita zaman moden, kerana kesihatan adalah harta yang paling berharga dalam kehidupan.
Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di Peking.

RAMUAN UTAMA:
Wuji (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan pelbagai herba Cina yang bermutu.

Bai Feng Wan – Herba Kebahagiaan Wanita dan Perangsang….

Berikut adalah tindakbalas sementara yang mungkin berlaku:

Gejala, Punca dan Cara Penyelesaian

1 Pening kepala- pipi, badan dan telinga. Rasa panas. Demam, belakang tengkuk atau sendi sakit
- Gangguan peredaran darah

- Asid dalam badan sangat tinggi

- Tekanan darah tinggi atau rendah
- Teruskan seperti biasa

- Amalkan Chlorella dan banyakkan minum Miautan

2 Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
-Kandungan gula dalam darah sedikit tinggi
- Kolestrol dan asid tinggi
- Tukar cara makan
- Makan waktu sebelum tidur
- Banyakkan minum air miautan

3 Tidak mahu tidur
- Kekurangan kalsium
- Makan pagi sahaja
- Banyakkan minum air miautan

4 Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
- Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur atau banyak toksid
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan

5 Kerap buang air besar / berdarah atau sakit perut
- Usus besar dan sistem penghadaman lemah
- Ada darah beku pada usus
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

6 Panas dan berpeluh-peluh
- Kekurangan klorofil dalam badan
- Asid dan toksid tinggi
- Kolesterol amat tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

7 Kerap kencing
- Masalah pada pundi kencing
- Gangguan peredaran darah
- Asid tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

8 Sengal-sengal badan
- Masalah system saraf
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

9 Kitaran haid berubah (lewat, banyak dan jadual)
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
-Kelemahan system ovari
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

10 Keluar jerawat
- Darah kotor
- Banyak toksid dan asid
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

11 Batuk keluar darah
- Sistem paru-paru lemah
- Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

12 Keluar peluh & gatal-gatal pada badan
- Banyak toksid dan asid
- Darah kotor
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI

Cara makan yang disyorkan ialah 25- 50biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh juga.

Namun, menurut kajian yang dibuat, di Malaysia, pengambilan 10 - 15 biji kecil sudah mencukupi kerana herba ini agak panas bagi sesetengah orang. Bagi yang dah biasa makan herba, bolehlah ambil 25biji , tetapi jangan melebihi 50biji sehari.

Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.

Kesimpulannya, pengambilan diantara 10 - 25 biji kecil setiap hari mengikut kesesuaian individu itu sendiri.

Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil

kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period stop makan)

Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan :

1.Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.

2.Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.

3.Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.

4.Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.

5.Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.

Nota :
1. Setiap bulan makan selama 5-10 hari dan kesan produk boleh dirasai selepas 2/ 3 bulan.

2. Jika rasa badan ‘panas’ selepas makan, anda boleh menggunakan satu daripada cara
alternatif yang berikut :

(a) minum air garam
(b) makan separuh biji (25 biji kecil) setiap kali

KEBERKESANAN HERBA MAHARANI




Di Sini saya kongsikan persoalan berkenan pengambilan herbal maharani...untuk lebih lanjut boleh lah ke website ni http://dre.hai-o.com.my/notes/

Hi Doctor,

Saya berumur 27 tahun dan dah kahwin 3 tahun. Kitaran haid saya tak stabil semenjak 5 tahun yang lepas, haid takkan ada kecuali saya makan ubat utk merangsang ia datang. Bulan lepas, saya ambil pil maharani Hai-O selama 14 days, 2 botol sehari, tapi bulan ni haid masih tak datang, rasanya ovulasi gagal lagi. Saya pernah berjumpa doktor, doktor cakap telur byk cuma tak develop. Bilakah saya boleh ambil pil maharani lagi? Ada apa cara lain utk masalah saya ni sebab dah lama nak dapat anak.

Jawapan doktor:
Masalah kitaran haid yang tidak teratur anda telah lama berterusan. Oleh itu, badan anda sememangnya memerlukan suatu tempoh masa supaya mengawalatur kitaran haid.

Untuk masalah haid yang tidak teratur, anda boleh mula makan Herba Maharani pada hari ke-6 selepas datang haid. Anda perlu teruskan pengambilan selama 20 hari, sebiji atau dua biji bola kuning (=50 pil hitam kecil) sehari.

Keberkesanan produk dapat diperhatikan setelah mengamalkan pengambilan Maharani sekurang-kurangnya 3 bulan.

Khamis, Oktober 21, 2010

TESTIMONI PENGGUNA PREMIUM BEAUTIFUL - FIBROID MENGECUT

Testimoni ini saya ambik dari ruangan forum di internet, utk dikongsi bersama pelawat blog ini. 1. mengenai fibroid


" Ia memang benar Kak Ann punya fibroid sebesar 11x8cm, dulunya dah boleh rasa dengan jari. Kini sudah hilang. Doktor dah sahkan tak perlu pembedahan sekarang. Memang hebat betul baju ajaib ni. Kak akan terus pakai sebab ia seperti dah berjasa dengan kak." Kak Ann.
Puan Normah Md. Din 30an 3orang anak

2. Semasa diperkenalkan dengan Premium Beautiful oleh seorang rakan, saya sedikitpun tidak berminat untuk memiliknya kerana memang tiada masalah berat badan dan sudah mengetahui harganya yang tinggi. Tetapi setelah mendengar dengan terperinci tentang kebaikan Premium Beautiful ini timbul minat untuk mencubanya apatah lagi ia lebih menjurus kepada kesihatan dan yang paling penting ia dapat mencegah dari barah kanser payudara dan ovary. Pada saya kesihatan itu tidak ternilai harganya dengan wang Ringgit.
Setelah 2 minggu memakainya, banyak perkembangan positif yang terjadi pada diri saya. Kulit semakin halus, kematu di jari hilang, badan pula terasa lebih ringan, cergas, bertenaga dan ceria. Suami yang tidak pernah memuji, sudah mula mengatakan potongan badan saya semakin cantik, lebih-lebih lagi memakai kebaya. Yang menariknya hubungan suami isteri menjadi semakin intim dan erat. Lebih membanggakan lagi, ramai yg mengatakan potongan badan saya seperti 'anak dara' walaupun hakikatnya saya sudah ada seorang 'anak dara sunti'.

KESAN FIR KEATAS RAHIM DAN VAGINA

mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal

merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim

merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur

melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan

menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)

menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi- menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami

Keistimewaan yang hanya anda dan suami dapat rasainya. Juga sesuai kepada mereka yang belum berkahwin.

Keputihan

Herba Maharani vs Keputihan

Kenali warna-warna keputihan / lelehan faraj.


Ketahui Gejala Penyakit Melalui Warna Lelehan Faraj
Anda boleh mengetahui penyakit yang mungkin dialami melalui warna lelehan faraj. Semoga keterangan lanjut INTAN JASTINA JAMALUDDIN yang mendapatkan pandangan daripada doktor pakar perbidanan dan sakit puan, Dr. Mohamed Rafi Mohammed Feizal dari pusat perubatan Umra, Shah Alam dapat membantu.

Tanda-tanda penyakit akibat daripada keputihan boleh diamati menerusi ciri dan warna lelehan yang keluar saat keputihan berlangsung. Namun, perlu anda ketahui bahawa tidak semua lelehan yang keluar itu merupakan tanda penyakit.

Dalam kebanyakan kes, masalah keputihan yang kerap berlaku kepada para wanita adalah disebabkan oleh kulat. Ini termasuklah wanita hamil. Namun, apabila masalah menjadi lebih kronik, pemeriksaan perlu dilakukan kerana dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan masalah kencing manis ketika hamil. Bagi wanita yang tidak hamil, keputihan lazimnya berlaku sewaktu stress ataupun ketika imuniti tubuh menjadi lemah.

1. Jernih
Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, anda tidak perlu risau. Keadaan ini merupakan sesuatu yang normal. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu menjelang haid, sekitar waktu subur atau apabila hormon estrogen berlebihan mahupun stres. Malah, keputihan seperti ini turut sering dialami oleh kebanyakan wanita hamil.

2. Putih
Lain pula halnya jika lelehan yang keluar berwarna putih, berair dan berbau busuk. malah, jika kegatalan di sekitar kemaluan dialami dan disertai dengan rasa sakit ketika membuang air kecil maka kemungkinan besar anda menderita jangkitan yang disebabkan oleh sejenis kulat dikenali sebagai candida albicans. Kulat ini sememangnya paling sering hinggap di bahagian intim wanita.

3. Putih Pekat
Sekiranya lelehan yang keluar kelihatan seperti susu pekat, melekit, sangat banyak dengan bau yang tidak begitu menyenangkan, berkemungkinan berlaku radang pada serviks dan vagina. Dalam keadaan tertentu terutamanya ketika keadaan menjadi lebih teruk, rupa lelehan itu akan kelihatan seperti tairu. Untuk makluman anda, masalah ini sebenarnya turut berpunca daripada jangkitan candida albicans.

4. Coklat
Lelehan yang berwarna coklat, berair, sangat banyak dan lembap merupakan petanda anda mengalami masalah gangguan pembuluh darah pada serviks atau endometriosis. Warna coklat tersebut timbul akibat perdarahan seperti keguguran, haid tidak teratur ataupun darah segar yang apabila kering bertukar warna menjadi coklat.

5. Merah muda
Bagi anda yang mungkin mengalami lelehan yang berwarna merah muda, cair, sangat banyak tetapi tidak berbau maka berkemungkinan berlaku jangkitan bakteria yang tidak khusus. Biasanya keputihan ini terjadi setelah melahirkan. Selain daripada itu, ia juga mungkin haid, pendarahan di pangkal rahim, faraj atau dalam rahim. Antara lain, gejala ini turut timbul saat anda mengalami masalah hormon estrogen berlebihan.

Warna-warna lain
1.Kelabu
Apabila lelehan berwarna kelabu dengan garis darah, berair, sangat banyak dan berbau busuk, anda perlu lebih prihatin dan segera mendapatkan pemeriksaan doktor kerana ia berkemungkinan petanda awal kanser.

2. Kuning kehijauan
Jika lelehan yang keluar berupa kuning kehijauan, berbuih, sangat banyak, gatal, berbau busuk dan sakit di sekitar kawasan bahagian intim serta kemerahan pada vagina, kemungkinan besar anda mengalami jangkitan
yang disebabkan oleh kuman protozoa trichomonas vaginalis.

3. Kuning
Jangkitan yang disebabkan oleh nisseria gonorrhoe mungkin berlaku apabila lelehan yang keluar berwarna kuning, kental, sangat banyak, terasa panas dan gatal pada kemaluan; sakit di daerah sekitar kemaluan serta sakit ketika anda membuang air kecil.

Jika anda mengalami gejala keputihan seperti ini, segeralah berjumpa dengan doktor kerana rawatan khusus harus dilakukan segera bagi mencegah komplikasi yang lebih teruk. Komplikasi yang dimaksudkan sering berlaku apabila kuman mula menyerang serviks. Komplikasi jangka panjang yang lebih ngeri ialah anda mungkin mengalami masalah mandul organ peranakan terutamanya tiub fallopio rosak.

Sekiranya anda beranggapan keputihan yang dialami tergolong sebagai abnormal, maka segeralah bertemu doktor. Namun, pastikan sebelum bertemu dengannya, anda tidak membersihkan vagina dengan sabun pencuci atau apa-apa jenis pencuci pun. Hal ini penting agar doktor dapat melihat keadaan sebenar keputihan.

Selanjutnya, anda akan diberi rawatan yang bersesuaian dan dipantau perkembangannya. Dalam sesetengah kes, sekiranya masalah keputihan yang dialami berulang biarpun rawatan telah diberikan, suami pun perlu sama-sama menjalankan pemeriksaan untuk mengetahui punca sebenar keputihan yang dialami. Hal ini penting untuk dilakukan kerana punca keputihan yang anda alami mungkin berpunca daripada beliau.

Info : Antibiotik yang diambil ketika sakit akan menghapuskan sekali gus bakteria baik dan jahat. Untuk mengembalikan kewujudan bakteria baik dalam tubuh, anda digalakkan untuk mengambil yogurt atau minuman berkultur yang mengandungi banyak lactobacilus.

sumber - www.majalahpama.com.my

.

Ahad, Oktober 17, 2010

BUAT TATAPAN SEMUA USAHAWAN

Ramai usahawan hai-o marketing atau sesiapa sahaja yang menceburi bidang perniagaan sudah pastinya ada yang rasa kesal, kecewa, marah dan seangkatan bila menghadapi masalah. Padahal dalam tidak sedar kesulitan dalam perniagaan adalah satu ujian yang memerlukan kekuatan dan kesabaran. Sesiapa yang tidak tahan diuji sudah pasti akan kecundang. Bagi memotivasi kembali usahawan hai o marketing, disini saya letakkakan satu cerita bagi membantu anda berfikir untuk tabah dalam menghadapi sebarang ujian.

Cerita Mutiara Hati Khas Usahawan Hai O Marketing

Suatu hari seorang tua bijak didatangi seorang pemuda yang sedang dirundung masalah Tanpa membuang waktu pemuda itu langsung menceritakan semua masalahnya. Pak tua bijak hanya mendengarkan dgn seksama, lalu Ia mengambil segenggam serbuk pahit dan meminta anak muda itu untuk mengambil segelas air. Ditaburkannya serbuk pahit itu ke dalam gelas, lalu diaduknya perlahan, “Coba minum ini dan katakan bagaimana rasanya “, ujar pak tua “Pahit, pahit sekali “, jawab pemuda itu sambil meludah ke samping Pak tua itu tersenyum, lalu mengajak tamunya ini untuk berjalan ke tepi telaga belakang rumahnya. Kedua orang itu berjalan berdampingan dan akhirnya sampai ke tepi telaga yg tenang itu. Sesampai disana, Pak tua itu kembali menaburkan serbuk pahit ke telaga itu, dan dengan sepotong kayu ia mengaduknya. “Coba ambil air dari telaga ini dan minumlah.” Saat si pemuda mereguk air itu, Pak tua kembali bertanya lagi kepadanya, “Bagaimana rasanya ?” “Segar”, sahut si pemuda. “Apakah kamu merasakan pahit di dalam air itu ?” tanya pak tua “Tidak, ” sahut pemuda itu Pak tua tertawa terbahak-bahak sambil berkata: “Anak muda, dengarkan baik-baik. Pahitnya kehidupan, adalah layaknya segenggam serbuk pahit ini, tak lebih tak kurang. Jumlah dan rasa pahitnyapun sama dan memang akan tetap sama. Tetapi kepahitan yg kita rasakan sangat tergantung dari wadah yang kita miliki. Kepahitan itu akan didasarkan dari perasaan tempat kita meletakkannya. Jadi saat kamu merasakan kepahitan dan kegagalan dalam hidup, hanya ada satu yg kamu dapat lakukan; Lapangkanlah dadamu menerima semuanya itu, luaskanlah hatimu untuk menampung setiap kepahitan itu”. Pak tua itu lalu kembali menasehatkan: “Hatimu adalah wadah itu; Perasaanmu adalah tempat itu; Kalbumu adalah tempat kamu menampung segalanya. Jadi jangan jadikan hatimu seperti gelas, buatlah laksana telaga yg mampu menampung setiap kepahitan itu, dan merubahnya menjadi kesegaran dan kedamaian. Karena Hidup adalah sebuah pilihan, mampukah kita jalani kehidupan dengan baik sampai ajal kita menjelang? Belajar bersabar menerima kenyataan adalah yang terbaik”

KREDIT KEPADA : http://premiumbeautiful.wordpress.com

Khamis, Oktober 14, 2010

TESTIMONI TERBARU

Hari ni saya ada berbual dengan adik melalui Yahoo Messenger...lama jugak la adik saya dah berhenti guna korset ni..tapi dia guna balik baru2 ni...dia menceritakan kepada saya SEHARI PAKAI PUN DAH ADA KESAN. anaknya dah 2 tahun lebih dan masih lagi nyusu badan walaupun tak sekerap dulu memandangkan dia bekerja...susu dah hampir kering la kan...menakjubkan...tiba susu banyak balik sampai meleleh2..berita baik buat ibu2 yang nak menyusukan anak secara berterusan....nanti saya postkan testimoni adik saya sendiri....